Welke telefoon past bij mij test 2016

Snel mobiel internet via 4g

Mobiel internet

Er is de laatste jaren veel veranderd in de mobiele internet wereld. We zijn inmiddels qua mobiel internet alweer beland in het 4th generation (4G) tijdperk. 4G internet is inmiddels in heel Nederland beschikbaar bij de provider KPN. Ook Vodafone, T-mobile en Tele2 zullen in de loop van 2014 het snelle 4G internet voor heel Nederland beschikbaar stellen.

Met het nieuwe mobiele internet zijn snelheden mogelijk tot wel 75 MBit per seconde. Dit is even snel als de vaste kabel of DSL aansluiting die men thuis gewend is. 4G biedt grenzeloze mogelijkheden en is uiterst geschikt voor het streamen van video’s en spelen van games terwijl je onderweg bent.

4G op je laptop, tablet of smartphone

4G is inmiddels geschikt voor mobiel, tablet en laptop. Voor mobiel internet op je laptop heb je een dongel nodig. Dit is een internet USB-stick die zichzelf installeert zodra je hem in je laptop steekt. Voor je tablet of smartphone kan je 4G ontvangen via de bekende sim-kaart.

Prepaid mobiel internet

Met prepaid internet kan je online je saldo opwaarderen en vervolgens direct internetten. Zodra je saldo op is stopt je internet automatisch. Prepaid mobiel internet is daarom geschikt voor mensen die niet vaak gebruik maken van mobiel internet. Echter omdat met 4G veel bandbreedte gebruikt wordt is aan te raden om een abonnement met bundel af te sluiten.