Welke telefoon past bij mij test 2016

Welke telefoon past bij mij, het besturingssysteem

mobieletelefoon kiezenVroeger koos je je telefoon uit op merk. Dit is tegenwoordig totaal anders geworden. Je moet nu kijken naar welk besturingssysteem je wilt hebben. Op dit moment zijn er 3 leidende besturingssystemen waar je als normale consument uit moet kiezen. Voor de meeste mensen is dit lastig omdat ze niet zo thuis zijn in de telefoon wereld. Wij hebben de handen uit de mouwen gestoken en de 3 besturingssystemen met elkaar vergeleken. Zodat jij een beter antwoord krijgt op de vraag: 'Welke telefoon past bij mij?'.

Past iOS bij mij?

iOS is het besturingssysteem van Apple en is daarom ook alleen maar op iPhones te vinden. Het gebruiksgemak en het design zijn voor veel mensen de redenen om voor een iPhone te kiezen. Er zijn heel veel en heel goede apps verkrijgbaar. Nadeel is dat veel instellingen van iOS nauwelijks zijn aan te passen. De meeste mensen vinden dit niet een heel groot probleem. Vooral de mensen die maar weinig doen met hun telefoon maakt het niet veel uit.

Past Android bij mij?

Android is een besturingssysteem met vele gezichten. Elke fabrikant van telefoons geeft er een andere draai aan. Het voordeel van Android is dat je een hoop naar je eigen smaak kan aanpassen. Ook beschikt Android over een groot aantal beschikbare apps en zijn er genoeg accessoires beschikbaar. Daarbij komt ook nog is dat Android in veel verschillende prijsklassen verkrijgbaar is. Nadeel is dat alle opties soms onoverzichtelijk worden.

Past Windows Phone bij mij?

Het Windows Phone besturingssysteem is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en zeer functioneel in combinatie met andere Windows-apparaten. De tegelweergave op het scherm is karakteristiek voor Windows. Het systeem laat weinig ruimte voor eigen inbreng en instellingen zijn slechts beperkt te wijzigen. Dit besturingssysteem is vrij nieuw en het aanbod van apps is dan ook nog beperkt. Met de lancering van het nieuwe Windows 8, zal het aantal apps waarschijnlijk snel toenemen.

>Test 2013