Welke telefoon past bij mij test 2016

4G maakt internet op mobiele telefoons sneller

KPN biedt al een paar maanden 4G internet aan en Vodafone is op 5 augustus 2013 ook begonnen met het uitrollen van een 4G netwerk. 4G internet is veel sneller dan 3G internet en is zelfs sneller dan de meeste internetverbindingen voor thuis.

Telefoon abonnementen met 4G zijn op dit moment nog erg duur. Hierdoor maken op dit moment nog weinig mensen gebruik van 4G. De verwachting is dat de telefoon abonnementen met 4G in 2014 goedkoper zullen worden. Wij raden daarom aan om nog even te wachten met het nemen van een 4G telefoon abonnement.

4G is niet op alle telefoons mogelijk. Tot nu toe is 4G alleen beschikbaar op high-end telefoons met een 4G aansluiting. Gedurende de rest van 2013 en begin 2014 zullen meer telefoons op de markt komen met een 4G aansluiting.

Tenslotte is 4G op dit moment nog niet overal in Nederland beschikbaar. KPN kan inmiddels de helft van Nederland van een 4G telefoon abonnement voorzien. Vodafone heeft alleen 4G dekking in de vier grootste steden van Nederland. T-mobile en Tele2 beginnen binnenkort ook met de uitrol van een 4G netwerk.